jueves, 31 de octubre de 2013

Indígenes

Indígenes
Fa uns mesos vaig tindre l'ocasió de conèixer la Fiscalera, de la mà del meu germà Josep Pitarch i de Rosa Roig. La fiscalera és una de les persones afectades per la devastació brutal i assassina que l'Ajuntament de València va fer ara fa 10 anys a l'horta de La Punta. Expropiats, expulsats de la seua terra i de la forma de vida que durant segles ha estat la base de l'economia i la societat valencianes, malpagats, els afectats sobreviuen ara com poden.

És necessari no oblidar l'expoli de La Punta. Va ser el primer i un dels més dramàtics. Allà els poder públics es van posar del costat dels especuladors i amb el pretext d'ampliar el Port de València, van expulsar els indígenes per lliurar aquella terra als especuladors. El Port prompte va dir que no volia eixamplar-se per allà, els especuladors van pensar en construir i construir. Hui aquella zona, fins fa poc una terra fèrtil i viva, és una explanada d'asfalt i ruïna. I mentre, algú s'ha quedat els diners.

Indígenes és un curt documental inquietant, contra l'oblit. Paradoxes de la vida, el propi Ajuntament de València el va premiar al 2013 al festival València Crea 2013.
També acaba de guanyar el festival QUARTMETRATGES premi al millor curtmetratge documental 2013 (ex equo).



Direcció i muntatge: Josep Pitarch Producció: Rosa Roig Guió: Sergi Pitarch Imatge: Raul Navarro

No hay comentarios:

Publicar un comentario