lunes, 8 de abril de 2013

El Palau de Nolla

L'any 2011 es va organitzar la primera edició d'Hortografies, una mostra de documental amateur sobre l'Horta de València, els seus habitants i la seua diversitat. Maria Sanchis i jo vam presentar dos documentals que van ser guardonats amb el tercer premi. Un d'eixos dos documentals va ser el que us deixe més avall: el Palau de Nolla, patrimoni de l'Horta. Em feia molta il·lusió poder gravar i mostrar d'alguna manera esta xicoteta joia de l'arquitectura de la comarca. El conegut com Palau, o Palauet, de Nolla és una antiga alqueria que va ser comprada i restaurada al seu estil per la família Nolla que, al seu temps, van fundar la factoria de mosaic Nolla que hui en dia dóna nom a un barri de Meliana. Es tracta d'una construcció especial, molt especial, tant per la seua història com per la seua estètica. Actualmet està en un estat de mig ruïna.
Este xicotet documental, sense pretensions, va ser projectat posteriorment en una exposició que l'Ajuntament de Meliana va fer sobre el seu patrimoni.
Si teniu ocasió i passeu per l'Horta Nord, dediqueu-li un moment a visitar, o vore des de fora el que queda, este palauet. Us assegure que val la pena.


No hay comentarios:

Publicar un comentario